De Blob-free

Posted by Unknown on Wednesday, July 25, 2012


FREE DOWNLOAD LAPTOP | De Blob is gemaakt door 8 studenten Game Design & Development aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en 1 student Informatica aan de Universiteit Utrecht, in opdracht van het informatiecentrum over het Utrechtse stationsgebied. Tijdens de komende 15 jaar gaat het stationsgebied (o.a. het station, de Jaarbeurs en Hoog Catherijne) compleet omgebouwd worden. Sommige wegen worden grachten, er komt een nieuw station, een bioscoop, een casino en zo nog van alles. Om iedereen te informeren over hoe het er uit gaat zien, hadden wij de opdracht gekregen om een game te maken die zich afspeelt in het nieuwe stationsgebied en het tot leven wekt.

Dat is dus De Blob geworden, een game waarin je als verfbal door het toekomstige Utrecht rolt. Je kunt verfmannetjes absorberen om kleuren te mengen en de stad daarmee verven. Vrijwel alles is verfbaar: gebouwen, auto's, bomen en met het verfspoor dat je achterlaat ook de grond. De gameplay is een aantal dingen: je kunt gewoon de stad gaan verven, je kunt proberen de puzzels voor de 17 hoofdgebouwen door te komen om die te verven of je kunt proberen alle 50 muntjes die verstopt zijn in de stad te verzamelen.

De game is in eerste instantie bedoeld om in een infocentrum te draaien, dus voor mensen die geen echte gamers zijn en die eventjes vijf minuten spelen voor ze weer verder lopen. Om ook de echte gamers te behagen zitten de muntjes in de game, want die zijn flink lastig om allemaal te vinden en te pakken te krijgen. De besturing is het vetst met een goede trackbal, maar met de muis is de game ook prima te spelen.


Screenshot :







BY Agus makmur manurung

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment